Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Μήπως κάτι δεν κάνουμε καλά;

Μια σύντομη, αλληγορική παρουσίαση του πώς αντιμετωπίζουμε την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Οι ώρες κυλούν γλυκά, εκνευριστικά αργά, καθώς τεμπελιάζεις βολτάροντας στον εικονικό κόσμο. Μασουλάς άπληστα τα πατατάκια σου, πίνεις το ποτάκι σου και σχολιάζεις αμέριμνα εκείνη τη φωτογραφία με την τιβι περσόνα που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της και χαλάει τον κόσμο. Ρίχνεις μια ματιά και στην προτεινόμενη σελίδα με εκείνα τα φοβερά παπούτσια που κοστίζουν μόνο 325 ευρώ! «Πόσο βαριέμαι» σκέφτεσαι, ενώ κοινοποιείς τη φωτογραφία με την προτροπή: «Like και Share αν έχεις μια αδερφή που είναι ό,τι πολυτιμότερο έχεις στη ζωή σου». Θυμάσαι πως έχεις να της μιλήσεις δυο χρόνια και πριν το καλοσκεφτείς, εμφανίζεται στην οθόνη σου, επιτέλους, κάτι ενδιαφέρον: « Ο χρήστης Κούλα Χασομερίδου σας πρόσθεσε με ετικέτα σε μια φωτογραφία». Πατάς τον σύνδεσμο και.... κολλάει το σύμπαν!

Το «ποντίκι» πάει κι έρχεται, αλλά η σελίδα δεν κλείνει. Ανοίγει ένα παραθυράκι, κάτι γράφει, αλλά δεν ξέρεις γρι αγγλικά! Πανικός!
Φωνάζεις όλη την οικογένεια. «Τι να κάνω;».

«Περίμενε λίγα λεπτά. Θα στρώσει μόνο του», λέει ο ένας.
«Ο άχρηστος ο μάστορας φταίει. Ποιος ξέρει τι βλακεία έκανε», λέει ο άλλος
«Μπα, το μηχάνημα ήταν από την αρχή μάπα! Πέταμα θέλει», λέει ο τρίτος.
Όλη η οικογένεια εμπλέκεται σε έναν καβγά άνευ προηγουμένου!
«Εσύ φταις, που το έχεις φορτώσει με ένα σωρό σκουπίδια».
«Εγώ ή εσύ; Που είσαι άσχετος και δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς;».
«Η μικρή φταίει που το έχει όλη μέρα αναμμένο. Τα ‘παιξε το εργαλείο»

Ο μεγάλος γιος, κλωτσάει με λύσσα το μηχάνημα για να το τιμωρήσει και να το αναγκάσει να επανέλθει. Κι ενώ εσύ, μόλις έχει εξηγήσει τηλεφωνικά στον φίλο σου, τον τρελαμένο ΙΤ γκουρού, τι σου συμβαίνει, ο υπολογιστής σου υποκύπτει στο τραύμα και τα κακαρώνει.
Αποσβολωμένη μπροστά στην καταστροφή, που γκρέμισε τον μόνο κόσμο που είχες μάθει να χειρίζεσαι, ακούς την ψύχραιμη φωνή του φίλου σου από την άλλη άκρη της γραμμής:

«Restart έκανες;» 






                                                                                                                       Αθηνά Ταρλά
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εδώ υποστηρίζουμε τα ελληνικά γράμματα. Σεβόμαστε τον κώδικα επικοινωνίας του διαδικτύου και δεν "φωνάζουμε" χρησιμοποιώντας κεφαλαία. Είμαστε ευγενικοί και κουβεντιάζουμε πολιτισμένα.